5 voordelen van elektrische bakfietsen voor gezinnen

Lovens Bakfietsen
Elektrische bakfietsen Geplaatst op:
Geschreven door:

Fietsen zijn niet weg te denken uit het Nederlandse straatbeeld. Maar met de technologie van vandaag, stappen steeds meer gezinnen over op een specifiek soort fiets: de elektrische bakfiets. In deze blog geven we je de 5 grootste voordelen die een elektrische bakfiets met zich meebrengt. Maar voordat we verder ingaan op deze voordelen, vertellen we je eerst meer over elektrische bakfietsen.

Elektrische Bakfiets kopen in Groningen

Wat vind je in deze blog?

  • Wat zijn elektrische bakfietsen?
  • De opkomst van de elektrische bakfiets in het gezinsleven.
  • Voordelen van elektrische bakfietsen voor gezinnen

Wat zijn elektrische bakfietsen?

Stel je een bakfiets voor, maar dan met een elektrische aandrijving. Je combineert hiermee het gemak van een elektrische fiets met de ruimte van een traditionele bakfiets. Of je nu je kinderen of zware boodschappen vervoert, de trapondersteuning maakt elke fietsrit een stuk lichter.

De opkomst van de elektrische bakfiets in het gezinsleven.

Tijden veranderen en zo ook onze vervoermiddelen. In de maatschappij is er behoefte aan een praktisch, duurzaam vervoermiddel dat vooral in drukke steden gebruikt kan worden. Daarom is de elektrische bakfiets de afgelopen jaren enorm in populariteit gestegen. Dit vervoermiddel is handig voor ouders die hun kinderen dagelijks naar school moeten brengen of boodschappen willen doen zonder de auto te pakken. De elektrische bakfiets is een perfecte oplossing voor mensen die een efficiënt en duurzaam vervoermiddel zoeken.

Voordelen van elektrische bakfietsen voor gezinnen

Als ouder of verzorger is je voornaamste wens om je gezin het allerbeste te bieden. Dit betekent niet alleen zorgen voor het welzijn en geluk van je kinderen, maar ook voor jezelf en de wereld waarin jullie leven. Hierbij kan de keuze van je vervoermiddel verschil maken. En dat is precies waar de elektrische bakfiets om de hoek komt kijken. Dit duurzame vervoermiddel kent vele voordelen. Welke voordelen dat zijn, vertellen we je graag.

1. Milieuvriendelijk en duurzaam

In deze tijden van klimaatverandering en milieubewustzijn is het belangrijk om na te denken over de voetafdruk die je achterlaat. Als ouder is dit misschien nog wel belangrijker, want de keuzes die jij nu maakt, hebben invloed op de wereld die je achterlaat voor je kinderen. Een gemakkelijke stap richting een duurzame wereld is de aanschaf van een elektrische bakfiets. 

In tegenstelling tot voertuigen die op fossiele brandstoffen rijden, stoten ze geen schadelijke gassen zoals CO2 of stikstof uit. Dit betekent minder luchtvervuiling in onze steden en een vermindering van de bijdrage aan het broeikaseffect.

2. Ruimte voor kinderen én boodschappen

In de dagelijkse drukte van het gezinsleven kan vervoer soms een uitdaging zijn. Je hebt afspraken, de kinderen moeten naar school en je moet ook tussendoor nog boodschappen doen. Een standaard fiets heeft vaak niet de capaciteit om alles te dragen wat je nodig hebt, vooral niet als je meer dan één kind hebt of wanneer de boodschappentas uitpuilt.

De bakfiets biedt ruimte om al deze taken mee uit te voeren. Met een brede bak aan de voorkant is een elektrische bakfiets ideaal voor het vervoeren van meerdere kinderen of boodschappentassen. De kinderen kunnen daar gezellig naast elkaar zitten, kletsen en de wereld voorbij zien gaan.

Stel je voor: je kunt de kinderen veilig naar school of de opvang brengen, vervolgens door naar de supermarkt en met alles weer thuis komen, zonder je auto te gebruiken of te worstelen met te veel tassen aan je stuur. Dat is de vrijheid die een bakfiets je biedt. Het beste van twee werelden: de wendbaarheid van een fiets en de capaciteit van een kleine auto.

3. Veiligheid voorop

Als ouder is niets belangrijker dan de veiligheid van je kinderen. Elektrische bakfietsen zijn specifiek ontworpen met de veiligheid van jou en je dierbaren als uitgangspunt. Allereerst valt de stabiele wegligging op. Dankzij een lager zwaartepunt en de brede wielbasis blijft de fiets stevig op de grond, ook wanneer je een bocht maakt of plotseling moet stoppen. Dit zorgt voor minder kans op kantelen of wegglijden, zelfs op natte of gladde wegen.

Daarnaast is de bakfiets zodanig ontworpen dat ze maximale bescherming bieden. De zitjes zijn uitgerust met veiligheidsgordels, zodat je kleintjes goed vastzitten, zelfs tijdens een hobbelige rit.

4. Gemakkelijke rit, ook op lange afstanden

Krijg je bij de gedachte aan een lange fietstocht al vermoeide benen? Dat is verleden tijd met een elektrische bakfiets! Door de ingebouwde elektrische ondersteuning rijd je gemakkelijk lange afstanden. Rijd je op een terrein met veel hoogteverschillen? Geen zorgen! Met een simpele druk op de knop krijg je een duwtje in je rug, waardoor je bijna moeiteloos de heuvel op komt.

Deze ondersteuning betekent ook dat langere ritten, die voorheen misschien te ver leken, plotseling binnen handbereik zijn. Of je nu een dagtocht door het platteland wilt maken of vrienden in een stad verderop wilt bezoeken, die kilometers zijn een stuk sneller afgelegd. En een van de grootste voordelen? Je komt aan op je bestemming zonder dat je je oververhit of uitgeput voelt. Geen bezwete kleding bij die belangrijke vergadering of tijdens een gezellig uitje met vrienden. 

5. Kostenbesparend

Als je alle kosten van het bezitten van een auto op een rijtje zet, kan het totaalbedrag behoorlijk oplopen. Benzinekosten blijven stijgen, en iedere keer dat je de tank volgooit, voel je het in je portemonnee. Daarnaast stijgen ook de parkeertarieven, vooral in stedelijke gebieden. 

Een goed alternatief voor een auto is de elektrische bakfiets. De kosten voor het opladen van een elektrische bakfiets zijn slechts een fractie van wat je zou uitgeven aan benzine. En die prijzige parkeerplaatsen in het stadscentrum? Daar heb je niks meer mee te maken, want jouw elektrische bakfiets kun je gewoon gratis parkeren.

Het regelmatige onderhoud van een elektrische bakfiets is ook minimaal in vergelijking met een auto. En terwijl je bespaart, draag je bij aan een gezonder milieu. Door minder afhankelijk te zijn van fossiele brandstoffen en de schadelijke emissies die auto's uitstoten te verminderen, maak je een bewuste keuze voor duurzaamheid.

Kiezen voor een elektrische bakfiets is dus niet alleen een slimme investering voor jezelf, maar ook een bijdrage aan een groene planeet. Ben je op zoek naar een elektrische bakfiets? Dan ben je bij M-bikes in Groningen aan het juiste adres. We helpen je graag bij jouw keuze voor de ideale bakfiets. Neem contact op of plan direct een proefrit!