Stadsfiets

De stadsfiets is een relatief breed begrip. Zo vallen er meerdere soorten fietsen onder de noemer stadsfiets, waaronder: de omafiets, de moederfiets en de hybridefiets. Het is hierdoor ook de meest verkochte fiets in Nederland. De fietsen zijn beschikbaar in heren- en damesmodellen. Het verschil tussen deze twee is vooral te zien aan de stang in het midden van het frame.

Winkel M-Bikes Groningen

Bij M-bikes ben je aan het goede adres voor een stadsfiets. Kom eens langs bij M-bikes aan de Prinsesseweg 2-16 in Groningen om jouw stadsfiets te vinden. Is een stadsfiets toch niks voor jou? We hebben een groot assortiment aan verschillende fietsen, waaronder bakfietsen, elektrische bakfietsen en elektrische fietsen.

Auke Ploeger Avatar

Neem contact op met M-bikes!

Adres:
Prinsesseweg 2-16
9717 BH Groningen
Tel: (050) 318 16 28
E-mail: info@m-bikes.nl

Openingstijden M-bikes:
Maandag: Gesloten
Dinsdag: 09:00 – 18:00
Woensdag: 09:00 – 18:00
Donderdag: 09:00 – 18:00
Vrijdag: 09:00 – 18:00
Zaterdag: 09:00 – 17:00
Zondag: Gesloten

De stang op een mannenfiets was vroeger nodig om extra stevigheid te garanderen voor het frame. Dit is nu niet meer nodig, maar toch is de stang nooit verdwenen. Damesmodellen zijn later ontstaan omdat het vroeger voor vrouwen erg lastig was om op deze herenfietsen te fietsen.

Wat is een stadsfiets?

Een stadsfiets kan er dus op verschillende manieren uitzien. Vroeger hadden stadsfietsen geen versnellingen, maar dat is nu niet meer het geval. Er zijn nu veel opties om uit te kiezen bij het uitzoeken van een citybike. Deze fietsen zijn (zoals de naam verklapt) ideaal voor korte afstanden in de stad. Doordat er vroeger geen versnellingen en terugtraprem op de fietsen zaten werd de kans op gebroken onderdelen sterk verkleind. De laatste jaren is de populairste stadsfiets onder de jeugd de omafiets!

Voordelen van een stadsfiets

Nog niet overtuigd? Wij hebben de voordelen van een stadsfiets voor je op een rij gezet, zodat je gemakkelijk een beslissing kunt nemen.

  • Stadsfietsen zijn verkrijgbaar voor een lage prijs;
  • Verschillende modellen beschikbaar;
  • Simpel en comfortabel ontwerp;
  • Ideaal voor korte afstanden in de stad;
  • Eenvoudig in onderhoud.

Stadsfiets kopen?

Ben je al overtuigd en klaar om een stadsfiets aan te schaffen bij M-bikes in Groningen? Onze winkel vind je aan de Prinsesseweg in de Oranjebuurt. Naast Stadsfietsen kun je ook bij ons terecht voor E-bikesvouwfietsentoerfietsen en bakfietsen. We verkopen ook tweedehands fietsen en accessoires. Door onze ruime ervaring met het verkopen en repareren van fietsen kunnen wij al je vragen beantwoorden. Wij zorgen ervoor dat je met de juiste stadsfiets naar huis gaat.

Auke Ploeger Avatar

Over M-Bikes

M-Bikes is opgericht in 2011 en is sindsdien erg succesvol in de verkoop van nieuwe en tweedehands fietsen. Heb je een vraag over onze fietsen of wil je graag een proefrit maken? Je kunt altijd langskomen, van dinsdag tot en met zaterdag!

Proefrit aanvragen
Fiets kopen Groningen

Stadsfiets Groningen

Ben je op zoek naar een goede stadsfiets? Er zijn trendy, stoere, chique, praktische en ook sportieve stadsfietsen voor dames en heren, in alle prijsklassen. Kortom, volop keuze! Wil je een stadsfiets zonder versnellingen, of liever een iets luxere variant met 3, 7 of 8 versnellingen? Kies je liever voor een verende voorvork, of toch voor een vaste waardoor de fiets wat lichter is? Het kan allemaal bij M-bikes. Kom gerust langs in onze winkel in Groningen voor een testrit en advies! Wij zijn dichtbij het centrum van Groningen gevestigd.

Auke Ploeger Avatar

Stel je vraag:

Adres:
Prinsesseweg 2-16
9717 BH Groningen
Tel: (050) 318 16 28
E-mail: info@m-bikes.nl

Openingstijden M-Bikes:
Maandag: Gesloten
Dinsdag: 09:00 – 18:00
Woensdag: 09:00 – 18:00
Donderdag: 09:00 – 18:00
Vrijdag: 09:00 – 18:00
Zaterdag: 09:00 – 17:00
Zondag: Gesloten