Toerfiets

De toerfiets, ook wel trekkingfiets genoemd, is ideaal voor het afleggen van lange routes door verschillende terreinen. Lees hier meer over de toerfiets.

Winkel M-Bikes Groningen

Voor iemand die veel kilometers op de fiets maakt is een toerfiets ideaal. Deze fietsen zijn zo geliefd omdat ze zo divers zijn. Zo kun je een toerfiets gebruiken in alle landschappen en omgevingen. Dagelijks, voor werk of plezier: maak gemakkelijk lange tochten met bagage!

Een toerfiets is licht, stabiel maar toch robuust. Je kunt de bagagedrager, het stuur en het voorwiel gebruiken om bagage te vervoeren. Bij het uitzoeken van jouw nieuwe toerfiets is het belangrijk dat je kijkt naar waar je de fiets voor wilt gebruiken. Aan de hand daarvan kies je hoeveel versnellingen je wilt en wat voor zadel je nodig hebt. Vervolgens kun je er ook voor kiezen om elektrische trapondersteuning te nemen, ideaal voor lange tochten. Kom langs bij M-bikes en laat je adviseren over de verschillende toerfietsen.

Wat is een Toerfiets?

Een toerfiets is speciaal gemaakt voor het afleggen van langere afstanden. Er zijn een aantal verschillen tussen de stadsfiets/racefiets en de tourfiets. Het grootste verschil is dat er bij een toerfiets meer bagage kan worden meegedragen. Vroeger werden er gewoon rekjes op racefietsen geplaatst, maar dit was onhandig omdat de racefiets hier niet voor gemaakt was. Daardoor ging deze zwabberen en was de fiets onstabiel. Er zijn vaak meerdere plekken om bagage aan op te hangen, of op te leggen. De wielbasis van deze fietsen is meestal groter en steviger dan die van de stadsfietsen.

Voordelen van een Toerfiets?

Nog aan het twijfelen of een tourfiets iets voor jou is? Kijk eens naar het lijstje met voordelen die we voor je hebben opgesomd. Als je naar aandleiding hiervan nog vragen hebt, nodigen wij je uit om eens langs te koemn bij onze fietsenwinkel. Wij kunnen je precies uitleggen welke fiets je nodig hebt!

  • De toerfiets is licht en wendbaar
  • Toerfietsen hebben een stijf frame, waardoor de fiets ook bepakt erg stabiel fietst
  • Sportieve fietsen met een comfortabele zithouding
  • Gemakkelijk om veel bagage mee te nemen. Ideaal voor een fietsvakantie

Toerfiets Kopen

Ben je overtuigd en wil je een toerfiets kopen? Kom dan langs bij M-Bikes in Groningen. Wij hebben naast toerfietsen ook E-bikes, stadsfietsen, vouwfietsen en bakfietsen. Ten slotte hebben we ook een wisselend aanbod aan tweedehands fietsen. Omdat we jarenlange ervaring hebben in deze branche kunnen we jou voorzien van adviezen zodat je altijd met de juiste fiets naar huis gaat.

M-Bikes is opgericht in 2011 en bevindt zich aan de Prinsesseweg 2-16 in de Oranjebuurt (dit is dichtbij het centrum!). Wij zijn 6 dagen per week geopend. Bekijk de openingstijden in en kom eens langs voor een kop koffie! We staan voor je klaar met de beste fietsen, reparaties en goede adviezen. Kom gerust eens langs in de winkel om te kijken!