Toerfiets

De toerfiets, ook wel trekkingfiets genoemd, is ideaal voor het afleggen van lange routes over verschillende terreinen. Meer weten over de toerfiets? Lees dan verder!

Winkel M-Bikes Groningen

Voor iemand die veel kilometers op de fiets maakt, is een toerfiets ideaal. Deze fietsen zijn geliefd omdat ze zo divers zijn. Zo kun je een toerfiets gebruiken in alle landschappen en omgevingen. Een toerfiets is geschikt voor werk of plezier: maak gemakkelijk lange tochten met bagage!

Een toerfiets is licht, stabiel maar toch robuust. Je kunt de bagagedrager, het stuur en het voorwiel gebruiken om bagage te vervoeren. Bij het uitzoeken van jouw nieuwe toerfiets is het belangrijk dat je kijkt naar waar je de fiets voor wilt gebruiken. Aan de hand daarvan kies je het aantal versnellingen en het type zadel. Vervolgens kun je er ook voor kiezen om elektrische trapondersteuning te nemen, ideaal voor lange tochten. Kom langs bij M-bikes en laat je adviseren over de verschillende toerfietsen.

Auke Ploeger Avatar

Heb je vragen of wil je graag meer informatie? Neem contact op!

Adres:
Prinsesseweg 2-16
9717 BH Groningen
Tel: (050) 318 16 28
E-mail: info@m-bikes.nl

Openingstijden M-Bikes:
Maandag: Gesloten
Dinsdag: 09:00 – 18:00
Woensdag: 09:00 – 18:00
Donderdag: 09:00 – 18:00
Vrijdag: 09:00 – 18:00
Zaterdag: 09:00 – 17:00
Zondag: Gesloten

Wat is een toerfiets?

Een toerfiets is speciaal gemaakt voor het afleggen van langere afstanden. Er zijn een aantal verschillen tussen de stadsfiets/racefiets en de toerfiets. Het grootste verschil is dat er bij een toerfiets meer bagage kan worden meegedragen. Vroeger werden er gewoon rekjes op racefietsen geplaatst, maar dit was onhandig omdat een racefiets hier niet voor gemaakt was. Daardoor ging deze zwabberen en was de fiets onstabiel. Op een toerfiets vind je meerdere plekken om bagage aan op te hangen, of op te leggen. Ook is de wielbasis van deze fietsen meestal groter en steviger dan die van de stadsfietsen.

Wat zijn de voordelen van een toerfiets?

Twijfel je nog of een toerfiets iets voor jou is? We hebben een lijstje met voordelen voor je opgesteld. Heb je naar aanleiding van deze lijst nog vragen? Kom dan eens langs in de winkel in Groningen of neem direct contact op. Onze specialisten geven je advies en vertellen je precies welke fiets voor jou het meest geschikt is.

  • De toerfiets is licht en wendbaar;
  • Toerfietsen hebben een stijf frame, waardoor de fiets ook bepakt erg stabiel fietst;
  • Sportieve fietsen met een comfortabele zithouding;
  • Gemakkelijk om veel bagage mee te nemen. Ideaal voor een fietsvakantie.

Toerfiets Kopen

Ben je overtuigd en wil je een toerfiets kopen? Kom dan langs bij M-Bikes in Groningen. Wij hebben naast toerfietsen ook e-bikes, stadsfietsen, vouwfietsen en (elektrische) bakfietsen. Ten slotte hebben we ook een wisselend aanbod aan tweedehands fietsen. Met onze jarenlange ervaring in deze branche, kunnen we jou voorzien van de juiste adviezen. Zo ga je altijd met de juiste fiets naar huis.

M-Bikes is opgericht in 2011 en bevindt zich aan de Prinsesseweg 2-16 in de Oranjebuurt dichtbij het centrum. We zijn 5 dagen per week geopend. Kom eens langs voor een kop koffie! We staan voor je klaar met de beste fietsen, reparaties en goede adviezen.