Ontdek het gewicht van elektrische (bak)fietsen

Waar Op Letten Aanschaf Elektrische Bakfiets
Elektrische bakfietsen Geplaatst op:
Geschreven door:

Handige informatie voor bij het kiezen van jouw ideale elektrische bakfiets!

Als je op zoek bent naar een elektrische fiets of bakfiets, zijn er veel factoren om rekening mee te houden. Een van de belangrijkste overwegingen is het gewicht van de fiets. In deze blog gaan we dieper in op de vraag "Wat weegt een elektrische fiets?" en bekijken we hoe het gewicht kan variëren tussen verschillende merken en modellen.

Wat weegt een elektrische fiets?

Het gewicht van een elektrische fiets kan sterk variëren, afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type frame, de grootte van de batterij, en de gebruikte materialen. Over het algemeen ligt het gewicht van een elektrische fiets tussen de 20 en 30 kilogram. Dit is iets zwaarder dan een traditionele fiets, maar het extra gewicht wordt natuurlijk gecompenseerd door de elektrische ondersteuning die je krijgt tijdens het fietsen.

Hoe zwaar is een elektrische bakfiets?

Het gewicht van een elektrische fiets kan invloed hebben op verschillende aspecten van het fietsen, zoals de wendbaarheid en het gemak van het opbergen. Een lichtere fiets kan bijvoorbeeld gemakkelijker te hanteren zijn tijdens het rijden en gemakkelijker op te tillen voor opslag. Aan de andere kant kan een zwaardere fiets meer stabiliteit bieden, vooral bij hogere snelheden.

Het gewicht van een elektrische bakfiets heeft veel invloed op zijn prestaties. Een lichtere bakfiets is handiger bij manoeuvreren en parkeren, vooral in stadsverkeer. Het tillen voor opslag wordt ook eenvoudiger. Aan de tegenovergestelde kant biedt een zwaardere bakfiets meer stabiliteit, vooral op hogere snelheden en bij belading. Bij M-Bikes helpen we je graag om de perfecte elektrische bakfiets te vinden die perfect aansluit bij jouw voorkeuren.

Gewicht per fietsmerk: een vergelijking

Hieronder geven we een overzicht van het gewicht van elektrische bakfietsen van enkele populaire merken:

1. Urban Arrow: Urban Arrow staat vooral bekend om zijn lichte en wendbare elektrische bakfietsen. De gemiddelde Urban Arrow elektrische bakfiets weegt ongeveer 45 kilogram.

2. Bakfiets.nl: Bakfiets.nl biedt een breed scala aan elektrische bakfietsen, variërend in gewicht van ongeveer 35 tot 60 kilogram, afhankelijk van het model en de specificaties.

3. Batavus: Batavus staat bekend om zijn kwaliteitsfietsen en biedt verschillende elektrische modellen aan, waaronder ook Batavus elektrische bakfietsen. De gemiddelde elektrische bakfiets van Batavus weegt ongeveer 40 tot 60 kilogram.

4. Carqon: Carqon staat bekend om zijn robuuste en luxueuze elektrische bakfietsen. Deze fietsen zijn over het algemeen wat zwaarder, vaak met een gewicht van rond de 50 tot 60 kilogram.

Disclaimer: deze gewichten zijn gemiddelden. Ben je benieuwd naar het precieze gewicht van een specifiek model elektrische bakfiets? Neem dan contact op met een van onze M-Bikes experts!

Gewicht bakfiets: een bepalende factor

Voor wie op zoek is naar een elektrische bakfiets, is het gewicht een belangrijke overweging. Bakfietsen zijn over het algemeen iets zwaarder dan standaard fietsen vanwege het extra frame en de grotere omvang. Het gewicht van een elektrische bakfiets kan heel globaal variëren van ongeveer 30 tot 70 kilogram, afhankelijk van het merk en het model.

Het gewicht van een elektrische bakfiets speelt een belangrijke rol bij de wendbaarheid en veiligheid tijdens het rijden. Over het algemeen geldt dat lichtere bakfietsen gemakkelijker te manoeuvreren zijn, vooral bij het maken van scherpe bochten of het navigeren door drukke straten. Een lichtere bakfiets kan ook sneller stoppen en gemakkelijker te hanteren zijn in situaties waar snel reageren vereist is. Aan de andere kant bieden zwaardere elektrische bakfietsen over het algemeen meer stabiliteit, vooral bij hogere snelheden en wanneer ze zwaar beladen zijn. Dit kan een extra gevoel van veiligheid geven. Het is echter belangrijk om rekening te houden met het feit dat een zwaardere bakfiets meer kracht kan vereisen bij het manoeuvreren en parkeren, vooral voor minder ervaren fietsers.

Elektrische bakfiets testen

Het gewicht van een elektrische fiets is een belangrijke factor om rekening mee te houden bij het kiezen van het juiste model voor jouw behoeften. Of je nu op zoek bent naar een lichte en wendbare stadsfiets of een stevige elektrische bakfiets voor het vervoeren van kinderen of goederen, er is een breed scala aan opties beschikbaar om aan je wensen te voldoen. Bij M-Bikes helpen we je graag bij het vinden van de perfecte elektrische fiets die past bij jouw levensstijl en behoeften en wat is nou een betere manier dan eigenhandig een fiets testen?

Neem dus gerust telefonisch contact op met een van onze experts of kom gerust eens langs in onze winkel aan de Prinsesseweg 2-16 te Groningen voor een gratis proefrit. Tot dan!