Kies jouw nieuwe elektrische bakfiets in 5 stappen

Elektrische bakfiets kiezen
Elektrische bakfietsen Geplaatst op:
Geschreven door:

Je hebt besloten om een elektrische bakfiets aan te schaffen. Maar waar begin je met je zoektocht naar de geschikte elektrische bakfiets? Er zijn veel merken en allemaal hebben ze een groot aanbod. In deze blog helpen we jou in 4 stappen op weg naar je nieuwe elektrische bakfiets.

1. Het doel

Bedenk goed waarvoor jij de elektrische bakfiets gaat gebruiken. Is het om je kinderen makkelijk mee te kunnen nemen? Zoek je een bakfiets die geschikt is voor een hond? Of gebruik je je elektrische bakfiets voornamelijk voor je werk? Het antwoord hierop is belangrijk omdat je daarmee een hoop elektrische bakfietsen uitsluit die niet aan jouw eisen voldoen. Nu je het doel van je nieuwe elektrische bakfiets hebt bepaald, kun je bepalen welke specificaties deze moet hebben.

2. Specificaties

Heb je het doel van een elektrische bakfiets bepaald? Dan is het belangrijk om meerdere elektrische bakfietsen te vergelijken door te kijken naar de specificaties van de fiets. De volgende kenmerken kunnen belangrijk zijn bij de aanschaf van een elektrische bakfiets:

  • Actieradius
  • Gewicht 
  • Draagvermogen
  • Formaat 
  • Ontwerp
  • Comfort
  • Gebruiksgemak

Het doel dat je eerder hebt bepaald is een belangrijke factor in het kiezen van de juiste specificaties. Wil jij je kinderen makkelijk mee kunnen nemen? Dan zijn draagvermogen en gewicht belangrijk. Is je doel om lange afstanden te fietsen met je hond? Let dan op de actieradius en het formaat van de bak. Op basis van jouw doel kun je filteren op de specificaties. Zo kom je weer een stapje dichterbij je nieuwe elektrische bakfiets.

3. Extra opties

Naast de standaard specificaties is het belangrijk om de extra mogelijkheden van verschillende elektrische bakfietsen te vergelijken. Je kunt hierbij denken aan de mogelijkheid om je accu te upgraden en de beschikbare accessoires per model. Ga je vaak fietsen met je kinderen? Dan kun je kijken of er kinderzitjes of een regenhuif verkrijgbaar zijn voor jouw nieuwe elektrische bakfiets. Gebruik je jouw elektrische bakfiets voor werk? Kijk dan naar een Flatbed tas of Box Cover. Het is belangrijk om hiernaar te kijken voor de aankoop van je elektrische bakfiets, omdat er per model verschillende accessoires beschikbaar zijn. Wanneer je weet welke elektrische bakfiets jouw voorkeur heeft, is het verstandig om een proefrit aan te vragen.

4. Proefrit aanvragen

Nu je het doel, de specificaties en de extra opties van je nieuwe elektrische bakfiets hebt bekeken, zijn er misschien een aantal modellen die eruit springen. Om erachter te komen welke elektrische fiets het beste bij je past, raden we aan om een proefrit te maken. Tijdens deze proefrit kun je alle modellen die je op het oog hebt uittesten. Door meerdere elektrische bakfietsen uit te proberen, ben je in staat om te beoordelen welke het fijnst is. Na deze proefrit kun je met zekerheid zeggen welke elektrische bakfiets jouw favoriet is.

5. De aankoop

De laatste stap is de mooiste, namelijk de aanschaf van je nieuwe elektrische bakfiets. Het is mogelijk om later nog accessoires aan te schaffen, maar dit kan ook direct bij de aankoop. Met accessoires maak je je elektrische bakfiets compleet en kun je er optimaal van genieten tijdens je eerste rit. 

Onze elektrische bakfietsen hebben weinig onderhoud nodig. Mocht je toch onverhoopt een lekke band of een ander probleem krijgen? Kom gerust bij ons langs, ook zonder afspraak. Wij staan 5 dagen per week voor je klaar.